Konsultaatio

12.5-20

1.)    Parturiasiakkaalla on hilsettä!

Kyselisin asiakkaalta miten on hoitanut ja alla mainittuihin asioihin kiinnitäisi huomiota.

Hilseen muodostumisen syitä:
 Kuiva hiuspohja Liian vähäinen veden juonti Stressi Vääränlainen ruokavalio Vitamiinien puute Bakteerien tai sienten aiheuttama tulehdus Väsymys Yleissairaudet Elintavat Vähäinen liikunta Lisääntynyt talineritys.


 Lisääntynyt hilseily johtuu useimmiten päänahan liiallisesta kuivumisesta, pitkään jatkuva hilseily voi olla myös oire jostakin ihotaudista (esimerkiksi psoriasisatooppinen ihottumamaitorupi tai taliköhnäihottuma). Hilse ei ole sairaus, vaan pikemminkin hiuspohjan ihon epätasapainotila. Normaalisti hiuspohjasta.

Asiakkaalle kertoa näistä yllämainituista asioista. Kotiin hilseshampoot Jos ei auta niin hakeutua lääkäriin.


2.)   Hennot / latistuvat hiukset!!

Oikeanlaiset hiustuotteet kotiin keskustella kuinka miten hoitaa.


Hennot hiukset kaipaavat erilaista hoitoa ja vaativat hieman enemmän huomiota, kuin kiharat tai tuuheammat hiukset. Hennot hiukset nimittäin lässähtävät helposti ja näyttävät rasvaisilta, mikäli niitä hoidetaan väärillä tuotteilla ja väärällä tavalla.

1. ÄLÄ YLIPESE HIUKSIA

Hennot hiukset rasvoittuvat usein helpommin kuin tuuheammat hiukset ja karkeat hiussuortuvat. Hennot suortuvat ovat usein lähes piikkisuorat, jolloin hiuspohjan luonnolliset öljyt kulkeutuvat helpommin pitkin hiuksia aina latvoihin asti tehden hiuksista joskus hieman rasvaisen näköiset. Hiuksia ei kuitenkaan kannata pestä jatkuvasti, vaikka mieli tekisi.
 Yritä pitää hiustenpesuväli mahdollisimman pitkänä ja hiustenpesukerrat minimissä. 

 KIREÄT KAMPAUKSET TAAKSESI

Mikäli haluat ehkäistä vaurioituneet ja ohuet hiukset, tulisi sinun välttää pitämästä hiuksia jatkuvasti kiinni tiukalla ponnarilla tai nutturalla samassa kohtaa. Tämä kuluttaa ja katkoo hiuksia hiuslenkin kohdalta ja lisäksi se rasittaa hiusjuuria jatkuvasti samalla paineella ja voi näin vaurioittaa niitä pysyvästi. Kannattaa erityisesti vältellä hiuslenkkejä, joissa on metallia, sillä metalliosuus vaurioittaa ja katkoo hiuksia runsaasti. 
Toimi näin: Saavuttaaksesi terveet ja tuuheammat hiukset, anna hiusten olla vapaana, löysällä poninhännällä tai letillä aina kun se on mahdollista. Vaihtele kampausta päivittäin, ja kokeile käyttää vaikka pehmeitä pantoja, jos haluat hiukset helposti ja hellävaraisesti pois silmiltä. Myös hellävaraiset muoviset hiuslenkit ovat hyvä vaihtoehto, mikäli haluat pitää hiuksia usein kiinni. 

3.)  Paksut ja karheat hiukset!!

 Föönaa hiukset

Jos hiukset tuntuvat olevan aina lätässä, föönausta ei kannata jättää väliin.

Föönaus kohottaa tyven irti hiuspohjasta, jolloin tukka näyttää automaattisesti tuuheammalta. Ohuthiuksinen saa rauhassa föönata hiukset ilman harjaa pörröiseksi, jolloin niihin saa automaattisesti tavallista enemmän karheutta ja volyymia.
Jos föönaustekniikat eivät ole hallussa, föönaa hiukset yksinkertaisesti pää alaspäin.
Lämpimät, föönatut hiukset voi myös nostaa hetkeksi sykerölle pään päälle ja antaa jäähtyä. Kun sykerön vapauttaa, tukassa on kunnolla volyymia.

2. ÖLJYÄ LATVOIHIN

Hiusöljy  pesun jälkeen kuiviin latvoihin, sitä kannattaa laittaa vain latvoihin ja pieni määrä, muuten tulee tahmainen tukka. Mutta ilman öljyä hiukset olisivat karheat ja elottomat. Se tuo mukavaa kiiltoa, ja hiukset näyttävät terveemmiltä.
Myös hiuspuutereilla sekä sea salt -suihkeilla hiuksista saa karheammat ja muotoiltavammat. Ne ikään kuin avaavat hiusten pinta-rakennetta.

3. Paksut ja karheat

Karheassa tukassa on rakennetta ja nostetta omasta takaa. Hiusten karheus ja tönkköys johtuvat siitä, että hiusten pintarakenne on hieman avonainen. Kuiva kuontalo kaipaa taipuisuutta, silotusta ja kiiltoa.
– Suoristustuotteet pehmentävät paksua ja karheaa tukkaa.
Paksun ja karhean tukan onni on se, että muotoilutuotteita voi käyttää reippaalla kädellä. Hiukset eivät tarvitse volyymia, vaan niiden temppuilua halutaan ennemminkin hillitä. Kevyt muotoiluneste ei tepsi karheaan tukkaan, mutta esimerkiksi öljy- ja voidepitoiset tuotteet liukastavat tukan helposti käsiteltäväksi.
Varmista, että muotoilutuote leviää koko päähän. Voit kammata hiukset vielä lopuksi harvalla kammalla, niin ainetta on varmasti tasaisesti tyvestä latvaan.
Kuiva tukka voidaan viimeistellä kiiltosuihkeella. Se antaa hiuksiin lisää painoa sekä vie pois pörröisyyttä ja sähköisyyttä silottamalla hiusten pintaa.
Käytä: Suoristava voide pehmittää ja silottaa hiuksia. Lisää lopuksi kiiltosuihketta.
Vältä: Muotovaahdot tekevät karheista hiuksista helposti koppurat.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miesten hiusten leikkaus

Ensimmäinen asiakas hiusten tasoitus leikkaus...